Tjera

Ky është vendi ku behet trofeu i kupës së futbollit botëror cdo 4 vjet(foto)

FIFA World Cup a rise to history The cup gets progressively refined by polishing. Paderno Dugnano, Italy. May 2018. © Paolo Vezzoli

Italia ka humbur në Kupën e Botës 2018 – hera e parë që fituesit e mëparshëm kanë humbur në 60 vjet.

Megjithatë, përveç disa gjyqtarëve, do të ketë edhe një pjesë të Italisë në Rusi – vetë trofeu i Kupës së Botës.

Në Paderno Dugnano, një qytet i vogël pranë Milanos, ekziston një fabrikë me mure të kuqe. Kjo, në një zonë kaq të ulët, është vendi ku bëhet trofeu.

Origjina e artë, pronë e FIFA-s dhe e ekspozuar rrallë, u projektua në vitin 1970 nga artisti Silvio Gazzaniga, duke fituar konkursin ndërkombëtar për trofeun e ri të Kupës Botërore.

Çdo katër vjet, një kopje bronzi e trofeut ofrohet dhe dorëzohet në federatën e futbollit të palës fituese.

FIFA World Cup

Comments are Closed

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: